Van hozzáférésed? | lépj be
2021. január 19. | Ma Sára és Márió napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

Halason is összeírják az ebeket

05
03
2014

A napokban levelet kapnak a halasi kutyatulajdonosok, ugyanis ebösszeírást tart az önkormányzat. Az önkormányzatoknak törvényi kötelessége az ebrendészeti feladatainak ellátása és a veszettség elleni járványvédelem miatt nyilvántartásba venni a kutyákat. A gazdáknak az űrlapot 2014. május 31-ig kötelességük kitölteni, és azt az önkormányzatnak visszajuttatni postai úton, vagy leadhatják személyesen is a Városházán kijelölt gyűjtőládában.

Kiskunhalason arra vonatkozóan nincsenek pontos, csak becsült adatok vannak, hogy hány kutyát tarthatnak, ez a szám nagyjából 7 és 15 ezer közé tehető. Minden halasi háztartás megkapja az ebösszeíráshoz szükséges adatlapot, és a kitöltéséhez szükséges tájékoztatót a következő napokban. Az önkormányzatoknak törvényi kötelessége az ebrendészeti feladatainak ellátása és a veszettség elleni járványvédelem miatt nyilvántartásba venni a kutyákat.

Az önkormányzat a az ebösszeírás sikeres lebonyolítása érdekében a kutyatulajdonosok együttműködésére számít. A négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosainak, illetve tartóinak legkésőbb 2014. május 31-ig kell kitöltve eljuttatni az önkormányzathoz az „Ebösszeíró” adatlapot, amely a polgármesteri hivatalban szerezhető be, vagy a www.kiskunhalas.hu weboldalról az "Ebrendészet" menüpontból tölthető le. Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege 30 ezer forint. A vonatkozó törvény szerint a települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

A kutyatulajdonosoknak javasolják, hogy az adatlapot, figyelmesen töltsék ki, hogy minél kebesebb hiányos, hibár regisztráció érkezzen. A legegyszerűbb, ha az oltási kiskönyv adatai alapján töltik ki az ívet. A beérkezett adatlapokat a Városháza munkatársai dolgozzák fel, és ahol hiányosságot találnak, ott megpróbálnak kapcsolatba lépni a kitöltővel, és bekérni a szükséges adatokat. Az ebösszeírás törvényi kötelezettség, amelynek elsődleges célja az országos adatbázisból valamilyen okból eddig kimaradt ebek felkutatása annak érdekében, hogy minden eb megkapja a szükséges oltásokat.

Az ebösszeírásban azoknak is részt kell venniük, akik már korábban mikochipeztették kutyájukat és biztosan tudják, hogy szerepelnek az országos nyilvántartásban, és azoknak is, akik a korábbi helyi nyilvántartásba bejelentkeztek.

Halasmédia.hu

Hol vagyok? | Hírek