Van hozzáférésed? | lépj be
2021. január 19. | Ma Sára és Márió napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

Népszerű volt az állatvédők zöldséggulyása a hétvégi fesztiválon

15
04
2014

Sokan meglátogatták a halasi állatvédők sátrát a hétvégi Gulyásfesztiválon, ahol a legóvatosabb becslések szerint is a halasiak egytizede kint volt. A szombati rendezvényen vegetáriánus zöldséggulyással, többféle házi süteménnyel és egyesületi relikviákkal várták az érdeklődőket a sátor előtt megterített asztalnál.

Negyedszer rendezték meg az elmúlt szombaton a térség egyik legnagyobb gasztronómiai eseményének számító Gulyásfesztivált a Sóstó Csárda területén, ahol a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület tagjai és önkéntesei második alkalommal vettek részt. A szervezők idén is igazán kitettek magukért, nem csak nézőcsúcsot döntöttek, de soha ennyien nem jelentkeztek még a főzésre. Szám szerint 63 csapat tagjai sürögtek-forogtak a forró bográcsok körül.
A legtöbben valamilyen gulyás, vagy pörköltféleséget készítettek, de előételként az asztalra kerültek a házi készítésű kolbászok, sonkák, oldalas szalonnák, amihez a Lipót Pékség házi jellegű kenyerét fogyasztották a legtöbben. Természetesen a házias ételekhez házi bor és házi pálinka dukált, abból is a halasi fajták, nem volt hiány belőle, jutott minden asztalra bőven.
Sok százan megfordultak az állatvédők sátránál is, stílusosan ízletes vegetáriánus zöldséggulyással és az önkéntesek által készített házi süteményekkel kínálták a vendégeket. – A hétvégi esemény jó alkalom volt arra, hogy a szélesebb nagy nyilvánosság előtt is bemutassuk a halasi állatvédők munkáját, felhívjuk a figyelmet az állatvédelem fontosságára – mondta el Rémánné Halmosi Éva, a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület elnöke. A látogatók közül sokan érdeklődtek az egyesület aktivistái által készített díszpárnák és különböző más relikviák iránt, amiket az adományokért kaptak cserébe.
Az egyesületi sátornál megfordult Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, az 5. számú kiskunhalasi választókerület frissen megválasztott országgyűlési képviselője is, aki elismeréssel szólt a halasi állatvédők munkájáról. Sok gyermekes család is érdeklődve lapozgatta az egyesületi kiadványokat, amelyekből hasznos információkat kaphattak a házi kedvencekről.
Családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek töltötték együtt a hétvégét ezen a napon a Sóstó Csárda fesztiválján, ahol természetesen nem maradt el a hangulatos mulatós zene sem. Az elkészült ételek zsűrizését végző ítészek között volt a népszerű előadóművész-dalszerző,Demjén Ferenc „Rózsi” is, aki ez alkalommal a mikrofont főzőkanálra cserélte. Mint elmondta, nem először járt a városban, és a Sóstó Csárdának is rendszeresen visszatérő vendége, ha csak teheti betér ide és elfogyaszt egy tál finom gulyást. Most azonban több mint hatvanat kellett végig kóstolnia, ennek ellenére nem ment el a kedve a gulyásevéstől. Sőt, látva a halasiak vendégszeretetét szívesen jön máskor is, hiszen mindig nagyon jól érzi magát nálunk.

Mészáros György és Csorvási Katalin felvételei 

Népszerű volt az állatvédők zöldséggulyása a hétvégi fesztiválon 2014-04-15

Hol vagyok? | Hírek