Van hozzáférésed? | lépj be
2021. január 19. | Ma Sára és Márió napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

Szabálytalanul kihelyezett csapda ölte meg a vizslát?

07
05
2014

Egy gyönyörű magyar vizsla pusztult el május elsején, Kiskunhalas közelében, Alsószállás pusztán. Állítólag emberre nem veszélyes az ilyen eszköz, ha szabályosan használják, akkor csak a rókákra és a sakálokra jelenthet veszélyt.

Másfél éves volt Piszke, rendszeresen kijárt gazdájával a közeli tanyáról sétálni a szabadba, így történt ez múlt csütörtökön is, amikor önfeledt szaladgált, s máskor is előfordult, hogy csak későn tért haza. Most azonban hiába várták, és másnap reggel keresni kezdték, majd a szomszédokkal együtt délután találtak rá a tanyájuktól mintegy háromszáz méterre a csatornában: egy úgynevezett hattyúcsapdába volt szorulva a két mellső lábával.
Már mozdulni sem bírt, csak a szomorú, halk nyüszítése árulta el, micsoda fájdalmakat él át. Azonnal állatorvoshoz vitték, de a csapda szétroncsolta a lábait, el kellett altatni, hogy a szenvedését megrövidítsék. Piszke gazdái feljelentést tettek a rendőrségen: vélhetően a csapdát szabálytalanul tették ki, és a közeli tanyákon élőket sem értesítették. Ha bebizonyosodik az állatkínzás gyanúja, eljárás indulhat. Egy lapunk által megkérdezett vadászati szakértő szerint a hattyúnyak csapda nem tiltott eszköz, ám, önmagában azzal, hogy egy kutya belesétálhatott, szabálytalanság történt. Kizárólag róka, borz és aranysakál gyérítésére lehet alkalmazni.

Hol vagyok? | Hírek