Van hozzáférésed? | lépj be
2021. január 19. | Ma Sára és Márió napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

"Állatok a családunkban" rajz-és fotópályázat eredmények

09
10
2012

Több mint száz alkotás érkezett a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület által „Állatok a családunkban” címmel hirdetett rajz-és fotópályázatra. A díjazott pályaműveket a Kiskunhalasi Művelődési Központban egy kiállítás keretében mutatták be a nagyközönségnek. Ugyanitt adták át a győzteseknek járó díjakat is. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen a pályázó gyerekek nagyon jól megragadták a pályázati kiírásban megjelölt téma lényegét. – A gyermeki lélek őszinte és tiszta ártatlansága mutatkozik meg a beküldött alkotásokban, amelyek komoly mondanivalót közölnek a felnőttek számára – mondta megnyitóbeszédében Kohout Zoltán, a bírálóbizottság elnöke.

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen a pályázó gyerekek nagyon jól megragadták a pályázati kiírásban megjelölt téma lényegét. – A gyermeki lélek őszinte és tiszta ártatlansága mutatkozik meg a beküldött alkotásokban, amelyek komoly mondanivalót közölnek a felnőttek számára – mondta megnyitóbeszédében Kohout Zoltán, a bírálóbizottság elnöke.
A zsűri a beérkezett fotók közül az „Úgy szeretsz, majd megeszlek” című kép készítőkének, Törjék Noéminek ítélte oda az első helyezést, második helyezett Tóth Lili „Pihi”, míg a harmadik Tihanyi Kata „Madárlesen” című képe lett.
A rajzok közül Mészáros Réka „Szeretet”című alkotása kapta az első helyezést, lett Flaisz Fanni „Állatok a családban”, harmadik Bánóczki Bernadett „Szép pillanata a cicámmal” című alkotása lett.
Külön díjat kapott Tihanyi Janka „Csocsó” című fotója, Bozóki Eszter „Már megint elmész”, és Varga Luca „Kukucs” című képe.
A díjnyertes képek és a többi beküldött alkotás a Kiskunhalasi Művelődési Központban tekinthetők meg a nyitvatartási idő alatt.
Emléklappal köszönte meg a Halas Rádió volt szerkesztő-műsorvezetőjének, Csala Mónikának a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület részére nyújtott segítségét az egyesület elnöke. Rémánné Halmosi Éva elmondta, hogy a nemrég megszűnt Halas Rádió főként az elveszett házi kedvencek megtalálásában, az árván maradt kisállatok gazdihoz juttatásában, valamint a halasi állatvédőkről készült számtalan hírrel és riporttal segítette az állatvédelem ügyét.

Állatok a családunkban című rajz-és fotópályázat eredmények 2012-10-09

Hol vagyok? | Hírek