Van hozzáférésed? | lépj be
2021. január 19. | Ma Sára és Márió napja van.
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

Hogyan segíthet?

06
04
2014

A különböző rendezvényeken nagyon sokan kérdezik tőlünk, hogyan segíthetik egyesületünk törekvéseit. Aki teheti, az belép a szervezetbe és egyesületi tagként állandó feladatokat vállal, akinek erre nincs ideje, lehetősége, az alkalmanként a szükséges feladatok ellátásával, vagy anyagilag támogatja a szervezetünk munkáját, és vesz részt a programjainkon.


Szervezetünk a tagjain kívül is sok külsős önkéntest és segítő szándékú szimpatizánst von be a mindennapi munkájába. A Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület az alább részletezett feladatok ellátásához várja külsős segítők csatlakozását. Amennyiben érdemesnek tartja egyesületünk támogatását, kérjük, hogy jelezze felénk!

Fuvarozás
Rengeteg időt, energiát megspórolhatunk, ha van egy listánk azokról az autósokról, akik alkalmanként tudnak szállításban segíteni. Ha többen is vannak, akkor azt tudjuk hívni, akinek a legkisebb kerülővel megoldható a feladat. Olykor sürgős esetben beteg kutya szállítására is szükség lehet. Az állatok szállításán kívül adományok begyűjtése, gyógyszerek eljuttatása az állatokhoz, és hasonló jellegű fontos fuvar is nagy segítséget jelent a szervezet számára.

Ideiglenes befogadás
Egyesületünkhöz gyakran érkezik bejelentés balesetet szenvedett, beteg, kidobott kutyákról vagy cicákról. Mivel az egyesületünknek telephelye nincs, ezeknek az állatok az elhelyezése sokszor gondot okoz, hiszen a gyepmesteri telepen, illetve a Halasi Állatotthonban is többnyire teltház van. Ilyenkor ezek a négylábúak ideiglenes befogadókhoz kerülnek, akik hosszabb-rövidebb időre helyet és szerető gondoskodást biztosítanak számukra. Az egyesület közben azon munkálkodik, hogy mielőbb felépüljenek és gazdához kerüljenek. Az orvosi és egyéb költségeket, felszereléseket az egyesület fizeti, illetve biztosítja.
Az egyesület felügyeletével és háttértámogatásával, otthonában, családi környezetében neveli, gondozza, szocializálja a gazdi-kereső állatot. Megfigyeli, korrigálja, kiismeri viselkedését, emberekhez, idegenekhez, fajtársaihoz, egyéb állatokhoz való viszonyát. Ezek az ismeretek nagyban segítik a későbbi örökbefogadó gazdihoz kerülésének esélyeit, a korrekt viszony kialakulását és az örökbefogadás sikerességét.
Alkalmanként a műtét után lábadozó állatok néhány hetes elhelyezése, ápolása, rehabilitációja is óriási segítség.
Az ideiglenes befogadás mindig személyre szabott megállapodás alapján történik, a befogadó lehetőségeinek legteljesebb figyelembe vételével. Kérjük, jelezze munkatársainknak, hogy milyen elhelyezést tud biztosítani az állatnak, milyen saját állatai vannak.

Állatok hirdetése
A védenceink mielőbbi gazdához kerülését gyorsíthatja meg, ha segít az interneten minél több oldalon elhelyezni a hirdetésüket. Hogy a vállalása mennyi munkát takar, ezt Ön dönti el! Hatalmas örömet ad azonban, amikor láthatja, hogy egy megkínzott, iszonyú körülmények közül mentett kutya boldogan nevet új családja körében! Ez az a munka, ahol nem korlátol be a fizikai távolság, nem igényel anyagi ráfordítást sem. Ha internet lehetősége van, akár a föld túlsó feléről is segítheti munkánkat, hirdetheti a gazdira váró állatokat.

Rendszeres pénzadomány
Sok kicsi tényleg sokra megy! Ha bármilyen kis összeggel, de folyamatosan tudja támogatni a mentett állataink ellátását, akkor egy stabil, kiszámítható alap jöhet létre, amely egyszerűbbé teszi a gazdálkodást, a tervezést.
Ha minden hónapban biztos alapja van a meglévő állatok ellátásának – lakhatás, táp, oltások, megelőző kezelések, ivartalanítás, gyógyszerek –, akkor bátrabban vállalhatunk azonnali segítséget igénylő eseteket.

Rendezvényeken való közreműködés
A rendezvényeken annál többet tudunk adni, minél többen vagyunk. Kutyák, cicák felügyelete és bemutatása az érdeklődőknek, gyerekprogramok vezetése, szórólapozás, vagy akár főzés is lehet a feladat. A fantáziánk kifogyhatatlan, Ön is felejthetetlen élményeket szerezhet!

Sétáltatás, önkéntes munka a Halasi Állatotthonban
Egyesületünk munkatársai minden vasárnap délelőtt kutyát sétáltatnak és kenneleket takarítanak a Halasi Állatotthonban (Szegedi út). Ha Ön is úgy gondolja, hogy szívesen részt ebben a munkában, takarítás, főzés mellett jutna ideje a friss levegőn, jó társaságban együtt tölteni a vasárnap délelőttjét, jelentkezzen önkéntes segítőnek!

Kiképzés, szocializálás
Itt elsősorban kutyakiképző szakemberek, kutyaiskolák segítségét várjuk, akiknek a támogatásával a védelmünkbe vett kutyák okosodhatnának.

Kisállat kozmetika
Az ápolt szőr nem csak csinos, de egészséges is, ugyanakkor munkaigényes. Örömmel vennénk profi kozmetikusok, vagy tanulók jelentkezését is, akik a frissen hozzánk került piszkos, elhanyagolt kutyák kozmetikázását, nyírását, fürdetését vállalnák.

Tárgyi adomány
Amennyiben az alábbi felszereléseket nem kell megvennünk, mert támogatásként felajánlják, több pénzt fordíthatunk a rászoruló állatok gyógyíttatására, rehabilitációjára. Mindig szükségünk van:
- póráz, nyakörv, játék, box, szobakennel, etetőtál, alomtál, fésű, olló, fekhelyek, ágyneműk
- maradék gyógyszerek, kötszer, vitamin készítmények
- konzerv, száraz táp, speciális gyógytáp
- kennelek, kifutók építéséhez és karbantartásához drót, rács, kerítés, tégla, hullámpala, cserép, oszlop stb.

Fényképezés
Egy jó kép többet ér ezer szónál! Segít az állatok gazdához juttatásában, illetve a rendezvényeken készített fotókkal mutathatjuk be a munkánkat. Ha tapasztalatokkal rendelkezik állatok fotózásában és az anyagot felajánlja egyesületünknek, nagyon hasznos segítőnk lehet!

Kreatív ötletek, előadások
Kreatív ötleteivel, előadásaival színesítheti rendezvényeinket, programjainkat. Szívesen fogadunk a foglalkozásokhoz eszközöket, anyagokat is: papír, színes ceruzák, kréták, maradék anyagok, fonalak, parafa dugó, termények, gyurma, olló, ragasztó.

Papír és fémhulladék gyűjtés
Egyesületünk rendszeresen szervez hulladék gyűjtést, az ebből befolyó pénzből is finanszírozzuk az előre nem, tervezett váratlan kiadásainkat.
- papírhulladék (újság, karton)
- fémhulladék
- alumínium italos doboz (összenyomva)

Továbbá szívesen fogadunk feleslegessé vált könyveket, játékokat, ruhaneműket, konyhai edényeket bolhapiaci értékesítésre.

Ha úgy gondolja, hogy segíteni tudja egyesületünk munkáját, kérjük, jelezze felénk a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület telefonszámain: (+36) 06-30/591-45-17, (+36) 06-30/751- 68-44, illetve a halasiallatvedok.elnokseg@gmail.com e-mail címre.

Hol vagyok? | Hogyan segíthet?